Weer beginnen met paardrijden

Heb je na een aantal jaren weer heel veel zin om weer te gaan paardrijden? Ben je er even of een lange tijd tussenuit geweest en wil je weer beginnen met paardrijden? Gelukkig is paardrijden net als fietsen; verleren doe je het niet, het is heerlijk om weer in het zadel te zitten en te genieten van onze paarden. Je hebt hooguit wat spierpijn na de eerste keer, maar wij weten zeker dat je weer geniet!

Neem een aantal lessen

Om weer vol vertrouwen in het zadel te zitten is het verstandig om een aantal lessen te nemen. Dit kan in groepsverband of door middel van prive lessen zodat je de feeling snel weer te pakken hebt. Voor de groepslessen wordt je naar niveau ingedeeld, waarbij je met andere “herintreders” wordt ingedeeld.

Oefenen naar je oude niveau

In het verleden heb je misschien op een bepaald niveau gereden, geef dit ook aan bij jouw inschrijving. Jouw oude niveau zul je niet direct weer behalen, maar als je oefent, plezier hebt en de slag weer te pakken hebt, zal het niet lang duren of je gaat richting je oude niveau.

Opfriscursus paardrijden

Veel mensen hebben jarenlang met heel veel plezier paardgereden, maar door omstandigheden gestopt. Denk je erover om weer te starten of weer eens te proberen of je paardrijden net zo leuk vind als vroeger? Dan is een opfriscursus paardrijden een mooie nieuwe start van het paardrijden. Tijdens de opfriscursus krijg je jouw zelfvertrouwen terug, kom je erachter op welk niveau je nu nog zit en waar je nog voor moet oefenen.

Weer starten met paardrijden?

Wil jij weer starten met paardrijden en kunnen wij je helpen om die start leuke en eenvoudig te maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, mail naar info@meerspaardencentrum.nl of bel naar 0252 234325

weer beginnen met paardrijden