Behendigheidslessen

Ook wel Horse agility genoemd en betekent behendigheid met jouw paard. Veel oefeningen tijdens de lessen heb je misschien wel eerder gedaan. Wij passen ze namelijk ook toe tijdens de grondwerkoefeningen. Wij noemen deze behendigheidslessen het liefst ook wel ‘spelen met paarden’. Zodra we met paarden gaan spelen, komen we in een gezamenlijke flow. De paarden en pony’s spelen gezellig met ons mee en je merkt tijdens de les dat er zoveel lol is. We lopen bijvoorbeeld een slalom of we gaan op een stoel staan. We springen door een hoop zand of over een lage hindernis. Maar ook samen met een paard achterwaarts tussen twee balken lopen is en blijft een leuke oefening om samen te doen. Paarden vinden alles leuk zolang jij óók met plezier bezig bent.

Iedereen kan meedoen

Omdat het zo leuk is en iedereen mee kan doen zijn wij erg enthousiast over deze lessen. Ook tijdens onze ponykamp zijn behendigheidslessen onderdeel van het programma. Het is een mooie afwisseling op het rijden en vergroot ook nog eens het zelfvertrouwen van mens en paard! Je kan het langzaam opbouwen en de oefeningen steeds moeilijker maken. Het doel is dat je paard gewillig en zonder angst met je mee loopt door het parcours.

Meer info?

Heb je meer informatie nodig of heb je zelf leuke ideeën? Je bent meer dan welkom om al jouw vragen en opmerkingen via onze contactpagina te stellen.