Wat kun je bij ons aan verzorging verwachten ?

Wij kennen twee soorten verzorging

  • Dagelijkse verzorging
  • Rij-technische verzorging (africhting)

Dagelijkse verzorging

Jouw paard of pony wordt bij ons iedere dag voorzien van vers stro en 1 maal per week wordt de box helemaal leeg gemest. Als je gebruik maakt van een buitenbox dan dient u zelf de box uit te mesten. Tevens heb je bij ons de mogelijkheid om jouw paard op houtmot te zetten.

Verder krijgt jouw paard of pony vijf maal per dag voer. Het voer bestaat uit: drie maal daags brok of haver en twee maal daags hooi.
Voor de dagelijkse beweging van jouw paard of pony dien je zelf te zorgen.

De rijtechnische verzorging (africhting)

Wat is africhting? Ook hier onderscheiden we weer twee soorten:

  • Zadelmak maken van een paard of pony
  • Rij-technisch ondersteunen van een paard of pony
Verzorging pension
Accommodatie-verzorging-Meers-paarden-centrum-1
streep-Meers-paarden-centrum_1200x51

Het zadelmak maken

Het zadelmak maken van jonge paarden en pony’s gebeurt altijd onder begeleiding van Mieke Beljaars-Verkaik, de eigenaresse van Meers Paarden Centrum. Eerst maakt het dier aan de longeerlijn kennis met de mens, het hoofdstel, de longeersingel en vervolgens het zadel.

Als het paard hier allemaal aan gewend is, dan gaat het kennis maken met een ruiter op zijn rug. Deze ruiter zal het paard verder licht aanrijden. Als dit alles goed gaat dan kun je zelf op jouw paard of pony rijden. Ook dit gebeurt in het begin alleen onder begeleiding. Na ongeveer anderhalf à twee maanden kun je jouw paard of pony weer mee naar huis nemen.

Wanneer je hierin geïnteresseerd bent adviseren wij om even contact met ons op te nemen door te bellen naar 0252 23 43 25 of ons contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om eventuele vragen te beantwoorden.

Rijtechnisch ondersteunen van een paard of pony

Daarnaast is het ook mogelijk dat wij jouw paard of pony wekelijks op een bepaalde dag bijrijden. Op deze manier kunnen wij jouw paard of pony dingen aanleren waar je zelf nog problemen mee hebt of niet aan toe komt.

Dit doen wij over het algemeen alleen bij onze eigen pensionpaarden en pony’s, maar heb je een paard of pony met een bepaald probleem en staat deze niet bij ons op stal dan kun je altijd contact opnemen voor advies. Ook telefonisch helpen helpen je hier graag bij via 0252-234325

.