De dressuurlessen in groepen worden gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.
In ons lesschema staat vermeld wanneer en hoe laat de lessen plaatsvinden. Over het algemeen zijn de lessen voor de jeugd in de middag en die voor de volwassenen in de avond.

Op de zaterdag zijn er groepslessen voor volwassenen en kinderen. Ook worden er privélessen op de zaterdag gegeven.

Beginnen met paardrijden

Wanneer je net begint met paardrijden, ben je al blij als je paard of pony doet wat jij wilt. Om dit op de juiste manier te leren heb je deskundige hulp nodig.Tijdens jouw eerste longelessen wordt jou hierover heel veel geleerd. Wanneer je de basis een beetje onder de knie hebt mag je naar de groepsles en worden er oefeningen gedaan om jouw manier van paardrijden te verbeteren.

Doorstromen naar een hoger niveau

Naarmate je langer rijdt ga je weer naar een hogere groep en worden de oefeningen die er gedaan worden steeds iets moeilijker. Ook de manier van uitvoering moet natuurlijk steeds iets beter worden, zodat je uiteindelijk het paard kan gaan gymnastiseren (leniger maken).

Wanneer je als beginnende ruiter in een te ver gevorderde groep zou zitten, kun je niet mee komen met de rest van de groep. Wanneer je als vergevorderde ruiter in een beginners groep geplaatst wordt doe je niet de oefeningen die je anders wel zou doen. Daarom streven we er dan ook naar om de groepen zoveel mogelijk naar niveau in te delen.

Manege-dressuurlessen

Omgang met het paard spelenderwijs

Spelletjes op het paard worden zo af en toe gedaan om de beginnende ruiters beter te leren sturen. Wanneer je meer rijtechniek hebt, ga je met je groep ook af en toe een sprongetje maken over een hindernis. Dit is een leuke afwisseling. Maar zeker net zo belangrijk, het bevordert de balans van de ruiter.

Proefjes en wedstrijden

Jij wilt natuurlijk graag weten hoe jij verbetert! Daarom wordt ook het rijden van proefjes geoefend. Wij hebben eens in de maand een FNRS Wedstrijd. Aan deze wedstrijden kan iedere ruiter van Meers -Paarden -Centrum deelnemen. Dit is tevens een toets voor welke onderdelen je nog wat meer moet oefenen, om een beter resultaat te krijgen. Op de evenementenagenda kun je alle wedstrijd data vinden.

streep-Meers-paarden-centrum_1200x51

Wil je meer weten over onze lessen, neem dan contact op met één van onze teamleden, stuur een mail naar lessen@meers-paarden-centrum.nl of vul ons contactformulier in. Wij zorgen dat wij snel contact met jou opnemen. Ben je niet zo’n schrijver of wil je direct een antwoord op jouw vraag dan kun je op werkdagen tussen 16:00 uur en 20:00 uur bellen naar 0252 23 43 25