Voor alle springruiters onder ons, zijn er speciale springlessen. Dit kan in groepsverband of met privélessen. De groepslessen met beginners die springen, doen dit om de week, de andere week wordt er dressuur gereden. Want, we kunnen nog zo graag willen springen maar wij werken graag aan een solide basis, zodat ruiters het beste uit zichzelf en ook de paarden kunnen halen.

Wanneer zijn er springlessen in groepsverband?

Onze springlessen zijn gecombineerd met dressuur en springen. Dit houdt in dat je in de even week springt en de oneven week dressuur rijdt. Of net andersom. De springlessen worden op maandag, dinsdag en vrijdag gegeven.

Maandag
18:00 – 19:00 uur spring/dressuurles HG2
19:00 – 20:00 uur spring/dressuurles HG/G

Dinsdag
17:00 – 18:00 uur spring/dressuurles HG1
18:00 – 19:00 uur spring/dressuurles HG/G
19:00 – 20:00 uur spring/dressuurles G

Vrijdag

18:00 – 19:00 uur spring/dressuurles HG1

Wie kan er met de springles deelnemen?

Je moet wel al de nodige ervaring hebben op dressuur gebied! Je moet echt de controle over je paard kunnen behouden en voldoende balans hebben ontwikkeld.

Goed springen is een kunst

De springlessen zijn naar niveau van de ruiter ingedeeld. Bijna alle lessen zijn voor de jeugdruiters. Iedere dinsdagavond is er een spring-les voor volwassenen om 19.00 uur. Deze les is voor de gevorderde ruiter. De overige lessen zijn voor half-gevorderde ruiters.

De springlessen zijn niet bedoeld om zonder kwaliteit zo hoog mogelijk te springen, maar om de houding, zit, balans en inzicht op de sprong te verbeteren. Zodat, wanneer er een springwedstrijd is, je dit met goed resultaat kan volbrengen.

Ook is er bij deelname aan deze lessen een goedgekeurde bodyprotector verplicht. Dit voor meer veiligheid en uiteraard minder kans op letsel. Bodyprotectors in diverse soorten en maten zijn verkrijgbaar in onze ruitersportzaak.

Wanneer er springwedstrijden zijn kun je terugvinden in de agenda op onze site.

Wij hebben gelukkig de beschikking over een heel groot aantal manege pony’s en paarden, die springen erg leuk vinden, zodat het voor ruiter en dier elke keer weer een leuke en leerzame ervaring is.

Uiteraard kun je ook met je eigen paard of pony aan de springlessen deelnemen.

Manege-springslessen-2
Manege-springslessen-2
streep-Meers-paarden-centrum_1200x51

Wil je meer weten over onze lessen, neem dan contact op met één van onze teamleden, stuur een mail naar lessen@meers-paarden-centrum.nl of vul ons contactformulier in. Wij zorgen dat wij snel contact met jou opnemen. Ben je niet zo’n schrijver of wil je direct een antwoord op jouw vraag dan kun je op werkdagen tussen 16:00 uur en 20:00 uur bellen naar 0252 23 43 25