Alles bij Meers Paarden Centrum staat in het teken van de beste leefomgeving van de paarden. Dier en welzijn is het belangrijkste onderdeel van onze visie.
Alle boxen zijn ruim en groot, dit geeft voor de paarden een veel betere leefomgeving en maakt onze accommodatie uniek in de regio.

Ons pension is compleet en er is voldoende ruimte om op en af te zadelen, wat de rust bewaart bij alle andere paarden.

Wij beschikken onder andere over de volgende faciliteiten:

Er is een ruim aantal boxen

De boxen variëren met afmetingen van 3×3 meter, 3×3,90 meter of 3×4 meter. De boxen bevinden zich zowel binnen als buiten.

Spuitplaatsen

Er zijn 6 spuitplaatsen met stromend water waarvan twee locaties met warm water (tegen betaling).

Accommodatie-Meers-paarden-centrum-0
Accommodatie-Meers-paarden-centrum-1

Solarium

Je kunt gebruik maken (tegen betaling) van het aanwezige solarium, voor het soepel houden van de spieren van jouw paard of pony

Zadelkamer en zadelkast

Eén zadelkamer is speciaal ingericht voor onze pensionklanten. Voor iedere pensionklant is er een ruime, afsluitbare, zadelkast voor het opbergen van waardevolle spullen.

Binnenbanen

Een binnenbaan met een afmeting van 20 bij 80 meter. Van deze rijbaan kun je gebruik maken indien er geen wedstrijden plaatsvinden.

Daarnaast beschikken we over een tweede binnenbaan met een afmeting van 20 bij 60 meter, ook hiervoor geldt dat hier alleen gebruik van worden gemaakt indien er geen lessen zijn.

Accommodatie-Meers-paarden-centrum-1

Open en omheinde buitenbanen

Een open buitenbaan met een afmeting van 50 bij 70 meter, die in meerdere rijbanen verdeeld kan worden.

De omheinde buitenbaan heeft een afmeting van 20 bij 40 meter. Beide buitenbodems zijn met een ‘eb en vloed systeem’ aangelegd, zodat er ook bij minder goed weer in de meeste gevallen buiten gereden kan worden. Beide buitenbanen zijn voorzien van LED verlichting. Hierdoor behoort buiten rijden in de avond ook tot de mogelijkheden;

Paddocks

Er zijn meerdere ruime paddocks waar de paarden vrij kunnen bewegen en eventueel spelen.

Longeerkraal

Een mooie gedraineerde longeerkraal, waar je samen met jouw paard gebruik van kunt maken.

Accommodatie-Meers-paarden-centrum-1
Accommodatie-Meers-paarden-centrum-4

Kantine/Foyer

Hier kan iedereen bijkomen met een drankje of een hapje. Wil je kijken naar de vorderingen van onze ruiters op de manegebaan, dan zit je heerlijk in onze foyer. Vanuit deze verzamelplaats voor paardenliefhebbers heb je vrij uitzicht over de binnen- en buitenbanen. Via camera’s op de andere banen is er vanuit de receptie zicht op alle ruiters.
In de zomer staat het terras heerlijk in de zon, zodat iedereen even kan na-praten of genieten van het fantastische uitzicht wat wij hebben over Park21.

Slowfeeders

Slowfeeders zijn hooiruiven waar de paarden de hele dag hooi uit kunnen eten, maar waar ze wel een beetje moeite voor moeten doen. Een paard moet van nature zo veel mogelijk de hele dag ruwvoer kunnen eten zodat ze minder risico lopen op maag problemen. In de loopstal zijn inmiddels diverse slowfeeders geplaatst. Nu de slowfeeders nog niet in alle stallen zijn geplaatst, kunnen de paarden door het deurtje (waar we eigenlijk het hooi in de slowfeeder kunnen doen) naar buiten kijken. Ook dit verhoogt het plezier van de paarden op stal.

streep-Meers-paarden-centrum_1200x51

Wil je meer weten over onze accomodatie, neem dan contact op met één van onze teamleden, stuur een mail naar info@meers-paarden-centrum.nl of vul ons contactformulier in. Wij zorgen dat wij snel contact met jou opnemen. Ben je niet zo’n schrijver of wil je direct een antwoord op jouw vraag dan kun je op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 bellen naar 0252 23 43 25