Wedstrijden

Tijdens het rijden met je pony of paard oefen je verschillende figuren. Ook ben je bezig met de stap, draf en galop. Je bent niet alleen bezig met het trainen van je pony of paard maar ook van jezelf. Zelfs al je geen oefening aan het doen bent, let je bijvoorbeeld op je eigen houding.

Wanneer je oefeningen steeds beter gaan wil je dit natuurlijk laten zien! Daarom kan je bij ons wedstrijden rijden. Tijdens een wedstrijd kan je verschillende oefeningen laten zien aan een jury. De jury beoordeeld de oefeningen en schrijft op wat goed ging of wat beter kan. Dit noemen wij een protocol. Met je protocol kan je met je instructrice werken aan de verbeterpunten of je gaat zelf aan de slag.

Er zijn verschillende wedstrijden die je op Meers Paarden Centrum kan rijden.

FNRS wedstrijden

Op Meers Paarden Centrum wordt iedere maand (m.u.v. juli of augustus) een FNRS wedstrijd georganiseerd. Iedereen die in het bezit is van een FNRS-ruiterpaspoort kan meedoen. Wil je meer weten over deze wedstrijd, kijk dan even op onze FNRS pagina.

Wil jij weten wanneer er wedstrijden zijn, bekijk onze jaarplanning.

FNRS wedstrijd

KNHS wedstrijden

Op Meers Paarden Centrum worden er KNHS wedstrijden georganiseerd. De officiële KNHS-wedstrijden beginnen bij de klasse B. Om hieraan mee te doen ben je lid van een KNHS-vereniging en heb je een combinatiegebonden startpas nodig. De klasse BB is een facultatieve kennismakingsklasse, waar je aan mee mag doen zonder startpas.

Opgeven voor deze wedstrijd kan online. Op deze pagina kan je zoeken wanneer er wedstrijden gereden worden op Meers Paarden Centrum.

Wedstrijden KNHS FNRS
streep-Meers-paarden-centrum_1200x51

Wil je meer weten over de wedstrijden? Neem dan contact op voor de FNRS via fnrs.mpc@gmail.com en de KNHS via activiteiten@meers-paarden-centrum.nl